(Recap-Ginger T, Negro Masala Papad and Paratha-e-Omelette)
Today there was no such intention to increase the pages of my Chef diary. However my Wify and Kiddo both are unwell. So I thought let's take my Chefgiri a step ahead (a risky decision though).
So got hold of a video of Sanjeev Kapoor's recipe called "Egg Pulusu" (Egg curry in Andhra's style). बस, फिर क्या था... संजीव कपूर सामने और अंडा करी कढाईमें!
Boiled eggs for the first time in my life... Made ginger garlic paste.... Touched so many spices.... Made so much preparation before the actual show.
The product smelled awesome.... पर हाय रे मेरी फूटी किस्मत.... The recipe went on my nature (hot and spicy). I thought my hard work will bear fruits but no... I again had to go to hotel and bring a readymade 'palatable' stuff.
हे प्रभू!! कभी तो कुछ ढंग की चीज बनानेमें मेरी सहायता करे और मेरी इज्जत मेरी अर्धांगिनी के सामने रख ले!
Before dinner, I tried to somehow wash away my sins by adding little bit of sugar and lot of 🍋 juice in it... It tasted a bit better than what it introduced to me and my wife. However my poor wife couldn't dare to eat it again and I alone was victimized as usual.
खैर, "मेरे गाव" और महाराष्ट्र का अनूठा संगम मैने आज इस रेसिपी द्वारा कर दिया जो बेचारे संजीव ने भी कभी सोचा न होगा... अब आप पूछोगे कैसे.... रेसिपी आंध्रा की पर तिखापन कोल्हापूर का... बस हो गया संगम!!
अंडे शायद ठिकसे उबले नहीं थे.... ईसी विषय पर मुझे कुछ पंक्तीयाँ याद आ रही है.... "आओ सुनाऊ.... तुम्हे अंडे का फंडा..... ये नहीं प्यारे..... कोई मामूली बंदा...."
P. S. आंध्रा मेरा गाँव नहीं
No comments:
Post a Comment